Συμβουλές - Tips

Πρώτη φορά πρόσθετα μαλλιά – Τι να επιλέξω;

Θέλεις να δώσεις μήκος στα μαλλιά σου με εύκολο και γρήγορο τρόπο; Διάβασε αναλυτικά το άρθρο που ακολουθεί και επέλεξε τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα επιλέγει τα πρόσθετα μαλλιά, με τους σημαντικότερους να είναι: το μήκος, ο όγκος, το χρώμα, η αλλαγή του κουρέματος κ.α. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζουμε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δώσετε μήκος στα μαλλιά σας εύκολα και γρήγορα.

1) Τρέσα

Αν ο χρόνος σας πιέζει ή αν έχετε έντονη αθλητική δραστηριότητα, το κεφάλι σας ιδρώνει εύκολα ή δεν αντέχετε πολλές ώρες τα πρόσθετα μαλλιά επάνω σας αλλά θέλετε να τα έχετε, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας μια τρέσα μέτρου την οποία θα φτιάξετε στις διαστάσεις που θέλετε και θα ράψετε πάνω κλιπς. Επιλέγετε το χρώμα που σας ταιριάζει και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να την ετοιμάσετε.

 1. Με μία μεζούρα μετράμε την απόσταση από αυτί σε αυτί.
 2. Κόβουμε την τρέσα σε κομμάτια, σύμφωνα με την απόσταση που μετρήσαμε στην βήμα 1. Για παράδειγμα, αν μετρήσαμε 26 εκ. απόσταση από αυτί σε αυτί, τότε κόβουμε την τρέσα σε κομμάτια των 26 εκ.
 3. Ενώνουμε τα κομμάτια μεταξύ τους με ράψιμο στο χέρι ή σε μηχανή.
 4. Τοποθετούμε 3-4 clips για να στερεώσουμε την τρέσα.
 5. Αν επιθυμούμε περισσότερες κατασκευές πιο πάνω ή πιο κάτω σε άλλα σημεία, μετράμε ξανά και επαναλαμβάνουμε τα βήματα από την αρχή.

H Hairtech αναλαμβάνει να ράψει την τρέσα για εσάς στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν τα μαλλιά σας είναι περίπου μέχρι τον ώμο και φυλλαριστά τότε ένα κομμάτι τρέσας με τέσσερις ή πέντε σειρές είναι κατάλληλο ώστε να δώσετε μήκος εύκολα και γρήγορα. Αν τα μαλλιά είναι καρέ τότε θα πρέπει να μοιράσετε την τρέσα σε περισσότερα κομμάτια ώστε να χαθεί η γραμμή που κάνει αυτό το κούρεμα. Συμπληρωματικά θα χρειαστεί κούρεμα ένωσης της τρέσας με τα δικά σας μαλλιά.

Η τρέσα με κλιπς αποτελεί την πιο γρήγορη λύση προσωρινής επιμήκυνσης μαλλιών. Τοποθετείτε στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία και αφαιρείτε άμεσα χωρίς να επιβαρύνετε τα δικά σας φυσικά μαλλιά.

2) U-Tip Hair Extensions

Άλλη μια πολύ καλή επιλογή για να δώσετε μήκος στα μαλλιάς σας είναι τα U tip extensions. Αν είστε ο τύπος γυναίκας που θέλει μακριά μαλλιά αλλά δεν μπορεί να τοποθετεί και να αφαιρεί μόνη της τα πρόσθετα μαλλιά τότε τα U tip hair extensions είναι η λύση.

Κάνετε την τοποθέτηση μια φορά στο κομμωτήριο και έχετε το επιθυμητό μάκρος για 4 μήνες χωρίς να ασχοληθείτε ξανά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι η καλή φροντίδα και περιποίηση των πρόσθετων μαλλιών ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Είναι πολύ σημαντικό να βουρτσίζετε καθημερινά τα πρόσθετα μαλλιά από τις ενώσεις και κάτω ώστε να αποτρέπονται οι κόμποι. Αν τα hair extensions μείνουν πολλές ημέρες χωρίς βούρτσισμα, θα μπερδευτούν πολύ με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές απώλειες και σπάσιμο κατά το χτένισμα. Για το λούσιμο χρησιμοποιείστε σαμπουάν και μαλακτική ή μάσκα χωρίς θειικά άλατα, καλής ποιότητας.

Γιατί σαμπουάν και μάσκα χωρίς θειικά άλατα;

Τα προιόντα αυτά διατηρούν την καλή υγεία των πρόσθετων μαλλιών.  Τα θειικά άλατα απομακρύνουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών και επηρεάζουν την συμπεριφορά και την συνοχή τους. Αυτό με την σειρά του κάνει τα μαλλιά άγρια , πιο ξηρά και επιρεπή στο μπέρδεμα.

Οδηγίες Λουσίματος

 • Πριν λουστείτε, χτενίστε πολύ καλά τα μαλλιά σας με ειδική βούρτσα για πρόσθετα μαλλιά
 • Κάνετε απαλό μασάζ στις ρίζες και απλώστε με απαλές και κατωφερείς κινήσεις το σαμπουάν στα υπόλοιπα μαλλιά. Αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις.
 • Επαναλάβετε και ξεβγάλτε το σαμπουάν.
 • Στραγγίξτε καλά τα μαλλιά με τα χέρια και απλώστε άφθονο conditioner ή μάσκα. Αποφύγετε το προϊόν στις ενώσεις των extensions.
 • Χτενίστε με τα δάχτυλα και αφήστε να ενεργήσει για 5-10 λεπτά. Ξεβγάλτε το conditioner και χτενίστε απαλά τα μαλλιά με φαρδιά χτένα.

Οδηγίες Στεγνώματος

 • Ταμπονάρετε απαλά τα μαλλιά με πετσέτα χωρίς να κάνετε κυκλικές κινήσεις.
 • Τοποθετείτε θερμοπροστατευτικό προϊόν και στεγνώστε φυσικά ή με το πιστολάκι. Στεγνώνετε τα μαλλιά σας σε θερμοκρασία 180 βαθμών κελσίου κρατώντας το πιστολάκι πάντοτε υπό γωνία διότι η απευθείας θερμότητα μπορεί να τα αφυδατώσει. Αποφύγετε τη θερμότητα στις ενώσεις των extensions γιατί μαλακώνουν και γλιστράνε. Εάν χρησιμοποιείτε ψαλίδι για μπούκλες, καλό είναι να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς κελσίου προκειμένου να τα προστατέψετε.

Να θυμάστε πάντα ότι η σωστή φροντίδα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των hair extensions.

Υπνος

Πριν ξαπλώσετε, χτενίστε και ξεμπερδέψτε τα μαλλιά. Ποτέ μην κοιμάστε με βρεγμένα ή έστω νωπά μαλλιά καθώς υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτούν. Εάν είναι βολικό, δέστε τα μαλλιά σε έναν κότσο ή κάντε μία χαλαρή αλογοουρά ή κοτσίδα.

Θάλασσα

Τα παρακάτω βήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς το θαλασσινό νερό αγριεύει και ταλαιπωρεί πολύ τα hair extensions με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής τους. Ιδανικά προτείνουμε να μην τα βρέξετε με θαλασσινό νερό.

Πριν πάτε στην θάλασσα, ψεκάστε τα μαλλιά με ένα αντηλιακό προϊόν πολύ καλής ποιότητας. Χτενίστε και ξεμπερδεύψτε πολύ καλά τα μαλλιά. Κάντε μία σφιχτή αλογοουρά στη βάση του κεφαλιού. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε και ένα λαστιχάκι στο μέσον της αλογοουράς και ένα στο τέλος της για μεγαλύτερη ασφάλεια. Κατ’αυτόν τον τρόπο μπαίνετε άφοβα στο νερό.

Έπειτα στο ντουζ ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά από το θαλασσινό νερό. Μπορείτε να ταμπονάρετε τα μαλλιά με πετσέτα για να μην μείνουν βρεγμένα. Στο σπίτι, λύστε την αλογοουρά και ξεβγάλτε πολύ τα πρόσθετα μαλλιά από το θαλασσινό νερό. Έπειτα λούστε σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται παραπάνω.

3) Tape Hair Extensions

Ο πιο καινοτόμος τρόπος επιμήκυνσης μαλλιών είναι τα tape hair extensions. Τα αυτοκόλλητα μαλλιά έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα. Τοποθετούνται πάρα πολύ γρήγορα από επαγγελματία και είναι τόσο λεπτά που δεν τα νιώθετε. Η διάρκεια της αυτοκόλλητης ταινίας είναι περίπου ένας μήνας. Σε αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να  επισκεφτείτε το κομμωτήριο για να κάνετε την αλλαγή ταινίας και την επανατοποθέτηση.

Εμείς σας προτείνουμε αυτούς όλους τους παραπάνω τρόπους επιμήκυνσης μαλλιών ανάλογα με την καθημερινότητα, τον τρόπο ζωής αλλά και την προσωπικότητα που έχετε. Εσείς ποιον θα επιλέξετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *