Αν επιθυμείτε να κερδίσετε χρήματα κατά τη διαδικασία απόκτησης μιας τρέσας, μπορείτε ακολουθώντας τις συμβουλές μας να την κατασκευάσετε μόνη σας.

Αφότου παραλάβετε την τρέσα που παραγγείλατε από το hairtech.gr, θα πρέπει να αποφασίσετε σε πόσα κομμάτια θέλετε να μοιράσετε το σύνολο των πρόσθετων μαλλιών.

Δώστε περισσότερο μήκος!

Αν επιθυμείτε μήκος, τότε θα πρέπει να φτιάξετε όλη την τρέσα σε ένα κομμάτι με clips (χτενάκια). Από τη μια πλευρά θα είναι πολύ εύκολο να την τοποθετείτε, από την άλλη όμως, θα είναι πολύ βαριά, και δεν θα μπορέσετε να δώσετε με αυτό τον τρόπο ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα όσον αφορά την πυκνότητα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κοπεί η τρέσα σε ισομεγέθη τμήματα, π.χ. κομμάτια των 27 εκατοστών και να ραφτεί επάνω σε μια βάση από εύπλαστο πανί ή δίχτυ, η μια σειρά κολλητά ακριβώς κάτω από την άλλη. Το μέγεθος του κομματιού πρέπει να είναι ανάλογο με την χρήση των μαλλιών. Αν επιθυμείτε να μαζεύονται τα μαλλιά σε κοτσίδα πρέπει να μετρήσετε την απόσταση από το ένα αυτί στο άλλο, ακριβώς στο πίσω τελείωμα του αυτιού. Η τρέσα σε αυτή την περίπτωση τοποθετείται 1 με 2 πόντους ψηλότερα από το σημείο μέτρησης.

Στη περίπτωση που επιθυμείτε μήκος και στο μπροστινό μέρος, τότε πρέπει να μετρήσετε την απόσταση από το μπροστινό μέρος του ενός αυτιού στο άλλο . Σε αυτή την περίπτωση τα μαλλιά μαζεύονται μόνο χαμηλά και τοποθετούνται 2 εκατοστά πάνω από τα αυτιά.

Δώστε μήκος και όγκο!

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε τέλεια επιμήκυνση και όγκο, είναι να μοιράσετε τα μαλλιά σε πολλά κομμάτια. Εμείς σας προτείνουμε τέσσερα κομμάτια που μπορεί να είναι διπλή η τριπλή σειρά τρέσας το καθένα.

Το πρώτο κομμάτι το μετράτε 3 με 4 εκατοστά πάνω από την γραμμή τριχοφυΐας στο λαιμό και 1 εκατοστό μέσα από δεξιά και αριστερά. Το δεύτερο κομμάτι 2 με 3 εκατοστά πιο μέσα, από τον ένα κρόταφο μέχρι τον άλλον. Το δεύτερο κομμάτι το τοποθετείτε 1 με 2 εκατοστά πάνω από το πρώτο, ενώ το τρίτο κομμάτι το τοποθετείτε 1 με 2 εκατοστά πάνω από το δεύτερο. Τέλος, το τέταρτο κομμάτι το τοποθετείτε κάτω από την κορυφή και λίγο πιο πάνω από το τρίτο κομμάτι. Τα κλιπς ράβονται απευθείας πάνω στις τρέσες , και μπαίνουν με πυκνότητα 7 – 8 εκατοστών.

Στόχος πρέπει να είναι πάντα το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα, και δεν είναι άλλος από το να μην ξεχωρίζουν τα πρόσθετα μαλλιά. Γι’ αυτό και οι αποστάσεις όταν παίρνουμε μέτρα πρέπει να πληρούν αυτή την προϋπόθεση. Όσο πιο αραιά είναι τα δικά μας μαλλιά, τόσο πιο εσωτερικά πρέπει να τοποθετούνται τα πρόσθετα.

Μετά την τοποθέτηση, καθοριστικό ρόλο παίζει το κούρεμα που θα ενώσει τα δικά μας μαλλιά με τα πρόσθετα.

Τοποθέτηση με Ράψιμο

Εκτός από την τοποθέτηση με clips μπορείτε να επιλέξετε και το ραφτό σύστημα. Ετοιμάζετε τα κομμάτια της τρέσας για τοποθέτηση (διπλές τρέσες χωρίς clips και ενωμένες μόνο στις άκρες μεταξύ τους) και τα ράβετε επάνω σε λεπτά πλεξουδάκια που έχετε πλέξει κολλητά στο δέρμα, στα σημεία εκείνα που θα τοποθετήσετε τις τρέσες.

Τοποθέτηση με Microrings

Φυσικά υπάρχει και η μέθοδος των microrings η οποία είναι μόνιμη (διάρκεια πάνω από 5 με 6 εβδομάδες) και πάρα πολύ σίγουρη όσον αφορά την σταθερότητα των μαλλιών. Αυτή την μέθοδο θα την βρείτε μόνο σε εξειδικευμένα κομμωτήρια.